Uusi piirtäjä mukaan tiimiin!

Sarjakuvan piirtäjätiimiin on vanhojen veijareiden; Joelan ja Koskivirran, lisäksi liittynyt sarjakuvakentällä jo tutuksi tullut Tuomas Koivurinne (Hokki, Isku Porkkalaan yms.)!

Tuomaksen piirtojäljestä päästään nauttimaan heti vuoden 2018 alkupuolella seuraavan julkaistavan lehden sivuilla!

Lehti sisältää tarinat 2.5 Tuonenkurki ja 2.6 Petojen kartano

Osa 2.2 Vainajala luettavissa!

Vuoden 2016 syksyllä julkaistiin TMP-lehti, joka sisälsi uuden tarinakokonaisuuden
kaksi ensimmäistä osaa 2.1 ja 2.2. Nyt jälkimmäinen osa ”Vainajala” (2.2) on
sivujen SARJAKUVAT osiossa luettavissa.

Seuraava lehtimuodossa syksyllä julkaistava sarjakuva sisältää osat 2.3 ”Liivinmaan Jalokivi” sekä 2.4 ”Staalo”.

”Myrsky Marian Maan yllä” – Taustaa ja luonnoksia

Tarinoita Muinaisesta Pohjolasta 2. tarinakokonaisuus pyörähti käyntiin ”Myrsky Marian Maan Yllä” -nimisellä osalla.

Tällä kertaa homma lähtee käyntiin Liivinmaan rajoilta 1250-luvun lopulla. Saksalainen ritarikunta, Liettuan sotaväki tukenaan odottelee mongolien hyökkäystä Liivinmaalle Galitsian ja Volynian ruhtinaskunnan suunnalta. Galitsian ja Volynian kuningas Danielin jouduttua nöyrtymään mongolien mahtavan Kultaisen Ordan vallan alle, pyrkivät  mongolit levittäytymään Liivinmaan alueelle heidän avustuksellaan.

Saksalaisten ensisijaiset levittäytymisen tarkoitukset Baltiassa ovat taloudellisia, kaukokaupan vahvistuminen ja Itämeren herruuden saavuttaminen. Ritarikunnan tavoitteena on muodostaa yhteys Baltian ritarikunnan ja Preussin ritarikunnan välille Samogitian (Zemaitija) kautta.  Liivinmaan käännyttämiseksi paavi on julistanut alueen Jeesuksen äidin, Marian -Maaksi ja näinollen pyhäksi ristiretkikohteeksi. Liettuan pakanavaltias Mindaugas on 1200-luvun kuluessa koonnut Liettuan pakanaheimot hallintaansa ja noussut Supreme Rexiksi, Liettuan alueen suurruhtinaaksi Liettuan sisäisten valtataistelujen seurauksena on Mindaugas solminut liiton Liivinmaan ritarikunnan kanssa, ottanut kasteen, luopunut näennäisesti pakanallisista tavoistaan ja Paavi on kastanut hänet kuninkaaksi. Tämän liitoksen seurauksena Mindaugas onkin luovuttanut myös osan Samogitiaa ritarikunnalle kastettavaksi. Nyt 1250-luvun loppupuolella alkaa samogitialaisten ja kuurinmaalaisten mitta olla täynnä kristittyjen touhuista ja vahvaa kapinahenkeä on havaittavissa. Myös Kuningas Mindaugas joutuu miettimään tarkkaan kenen puolella hän nyt oikeastaan onkaan, saksalaisten vai liettualaisten.  Kuvaan 1. On hahmoteltu hieman ideaa missä Liivinmaan alueen rajat (katkoviiva) kulkevat 1250-luvun lopulla.

Sarjakuva on luettavissa tämän sivuston ”Sarjakuva”-osuudessa.

Kuva 1. Kartta Liivinmaasta ja ympäristöstä. (H.Joela)

karttapin

Kuva 2. V.Koskivirran sarjakuvan piirtoprosessista tarinasta.

villen1

Kuva 2.  V.Koskivirran sarjakuvan piirtoprosessia

villen2